OHRAN PAMUK is een van de belangrijkste schrijvers van dit moment en treedt met zijn œuvre in de voetsporen van reuzen als Lev Tolstoj en Thomas Mann. Zijn boeken werden in meer dan 60 talen uitgebracht, en ze gingen al meer dan 15 miljoen keren over de toonbank. Voor hedendaagse klassiekers als Ik heet Karmozijn (1998), Sneeuw (2002) en Dat vreemde in mijn hoofd (2014) won hij tal van prijzen. In 2006 mocht Pamuk als eerste Turkse schrijver de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst nemen. De jury prees zijn ‘zoektocht naar de melancholische ziel van zijn geboortestad, waarin hij nieuwe symbolen ontdekte voor de botsing en verwikkeling van culturen’. De spanning tussen westerse en oosterse waarden loopt als een rode draad door Pamuks werk.

De boeken van Ohran Pamuk zijn te verkrijgen via Barbóék, uiteraard, en de betere boekhandels. Bij Barbóék krijg je tot eind september een korting van 20% op zijn boeken als je zegt dat je via Het Verzet komt.

Gratis naar Orhan Pamuk

Dankzij het Nexus Instituut kan Het Verzet vijf gratis tickets aanbieden voor deze lezing. Wil je gaan? Stuur dan vandaag nog een mail naar pieter[at]hetverzet.eu om jouw gratis tickets te claimen. ‘Wie eerst komt, eerst gaat.’
[at]=@


Praktisch

Wanneer? 28 september 2024
Plaats? Erasmus Universiteit Rotterdam

15:00 Welkom Rob Riemen
15:10 Novels, Museums and the Idea of Europe. Orhan Pamuk
16:10 Publiek gesprek Orhan Pamuk en Rob Riemen
17:00 Einde

De voertaal is Engels.