Mijn
Inspiratie

's Lands Glorie (1949-1961)
's Lands Glorie (1949-1961)

Geschiedenis is altijd heden. Deze 6-delige geschiedenis van België (Historia) blijft boeiend om te lezen en te bekijken. De Belgische canon bij uitstek. De schitterende tekeningen zijn grotendeels van Huens.

Battus Opperlandse taal & letterkunde (1981)
Battus Opperlandse taal & letterkunde (1981)

Inventarisatie en handboek van de speelse mogelijkheden van taal losgekoppeld van haar inhoud. Uit de inleiding: ”Opperlands is Nederlands met vakantie. […] Opperlandse woorden en Opperlandse zinnen zien er op het eerste gezicht net zo uit als Nederlandse woorden en Nederlandse zinnen. Maar Opperlands is dan ook bedoeld voor het tweede gezicht.”

Peterson Vogelgids (1954)
Peterson Vogelgids (1954)

Dit handige naslagwerk en ikzelf zijn even oud. Dit boek was jaren het standaardwerk voor alle vogelliefhebbers. Blijft de moeite. Telkens als ik mijn boekje zie, verschijnt er een glimlach op mijn gelaat.

Stick Control (1935)
Stick Control (1935)

Het beste drummerboek ooit. Ideaal voor het verbeteren van ”controle, snelheid, flexibiliteit, aanraking, ritme, lichtheid, delicatesse, kracht, uithoudingsvermogen, nauwkeurigheid van uitvoering en spiercoördinatie, met extra aandacht voor de ontwikkeling van de zwakke hand.” Ideaal dus om in de wereld te leren staan.

Vegetarisch het jaar door
Vegetarisch het jaar door

We hebben thuis vier culinaire inspiraties: Ottolenghi, Pascale Naessens, Donna Hay en vooral Anna Jones. We kennen haar als columniste bij The Guardian en door dit wonderlijk kookboek dat groenten in het centrum van de tafel plaatst. Meer dan 250 makkelijk te bereiden gerechten, boordevol smaak. Schitterende foto's, deftige uitleg. Bij het lezen krijg je goesting.

X-factor
X-factor

Ik heb het al gezegd. Er is enorm veel talent en vooral, veel wegen om ze te ontdekken. Zo is er: The X-factor, Britain/Belgium/France/… got talent, … Deze programma's (op YouTube) zijn mijn 'guilty pleasures', tot bleitens toe - :-) Bijv. Ella Henderson

Ontdek meer
De puntkomma
De puntkomma